Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aumrauwhaum -






Inuti simsalabim var där
dold

töre, gnisttjärn, sten
och fjäder
bli till;

Aumrauwhaum -
lövoklädd runt
ditt ur

jag bär drömspann, efter, drömspann
ur Intet genom
Nattskogen
för dig
sammanbunden
ännu i min kropps stumma mitt

sen i natträdets djupa krona
viskar jag in i koltrastens svarta öga;

"jag är en plats, ur
tidens bortvända gren
där endast skuggor
tecknar sina fördrag"

rädda mig

rädda mig -
fly mig tröstens nod -
genom din blindaste vinge -

-









Fri vers av J-M
Läst 312 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-12 22:40



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
jag är en känsla som ännu blinkar i lågornas hem
everything is blue
and alone I saw the star shimmering Bright in the sky
2018-04-14

    ej medlem längre
för det inom ord, Ett Läckbyte hem +
2018-04-13

    Peter Söderqvist
En vacker dikt. Ödesmättade metaforer andas vemod. Fint skrivet.
2018-04-12
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M