Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 13/4


Vid brasan - en drömraga

 

Gästerna som skulle underhållas

alla lakanen som borde fållas

Mormor somnade i beige fåtöljen

själv drog jag nu på min egen slöja

snurrade mig sakta i en Jetson

utan Chapeu Claque och utan Stetson

 

Pojken gav sig till att kyssa Systern

han var glad fast hon var måttligt yster

pojken ville kolla bettregister

visade dock inte egna brister

dolde tänderna bak läppar mjuka

var de sunda eller var de sjuka?

 

Mormor vaknade i beige fåtöljen

sade: Pojke, vad har du att dölja?

gav honom en argblick och en örfil

Pojken sökte först ta till sitt smörsmil

tog sen tillflykt till sin nya hobby

krympte sig och blev en klarblå robot

 

Roboten var 60 centimeter

kunde inte säga vad den heter

smutsig var den och jag ville tvätta

gick till badrummet att fixa detta

han sa inte tack, jag blev besviken

kanske fukt i hjärnelektroniken?

 

Kugghjul rörde sig visst under plasten

där i huvet såg jag radiomasten

men när vi kom åter in till brasan

så föll huvet av, det var väl knasigt

tyckte ändå jag var klar i knoppen

sökte överallt den klarblå kroppen

 

Då kom gästerna från vernissagen

ville väl spendera apanaget

klagade en del på verkens brister

liksom på inaktuella listor

jag sa: vi försöker skapa, alla

hörde Pojken mig i talet falla

han var människa igen med bralla

 

 




Bunden vers av Nanna X
Läst 313 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-14 08:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow! Vilken mättad dröm! Full av absurda händelser. Gillar! :-)
2018-04-19

  TrollTörnTrappan VIP
...vid örfil//smörsmil och hobby//robot når både dikten och drömmen sin höjdpunkt... även fast den svävar skarpt hela vägen, likt äkta eldslågor!! som lyriskt fattar tag i såväl ålderdomligt som högteknologiskt material.
2018-04-14

  TrollTörnTrappan VIP
Denna var nog den mest mättade och laddade drömmen i år?! Och inte minst en av de mest stilfullt formulerade = kreativa rim, inte att leka med!!
2018-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X