Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


POSTTRAUMA

 

stunden nu ruvar skatter

hon hinner dock inte väga ut

de skatter som lagts på henne

hans svartsjukas höga krav

på redovisning av varje tanke

varje ord varje möte med en annan

om det så var en vän bekant främling

eller ens egna små oskyldiga barn

kanske ens mor eller far och bror

det skulle avslöjas allt som sades

i de korsförhör som följde på

 

men nu en solskenspromenad

ett samtal med en vän 

två decennier senare ...

det sitter i anpassningen

förhållningen till allt det där

svidande påhopp kritik elakheter

föraktet mot ens vänlighet till andra

att jag ens gav honom min tid

att jag gav denna plågoande mitt liv

ett liv som jag inte längre lever

men som går sida vid sida nu och här 

som blandar sig i när jag lever idag

 

skakande mot nattens sena timmar

irritationen som kommer med orkeslösheten

mattheten svettningarna glömskan 

tider och dagar och platser och namn

jag kan glömma dig mitt i allt trevligt

glömma plötsligt vad ditt namn är

kanske ibland rabbla olika namn

inget av dem är rätt bara fel fel fel

nu är nu tänker du men så är det inte ju

posttrauma är förevigade tatueringar i själen

 

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-04-13 12:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja du vet vad du pratar om. Det är en sak som är säker. Tack för din text som jag kan relatera till på många sätt och lite till. En sak till. Inte för att det är relevant som feedback till din text men här kommer det. Post trauma går att göra sig av med. Det handlar bara om att våga göra vad som krävs.
2018-04-25

  Engel
Du vet vad du pratar om. Starka ord. Och befriande för tatuerade medmänniskor.
2018-04-14

  Mona Nordkvist VIP
Ärren på insidan syns inte men känns desto mer.
2018-04-13

  Öknens Ros VIP
att behandlas så är en grymhet utan like.
2018-04-13

  Valter Örn VIP
Din dikt visar på hur viktigt det är att vi är justa mot varandra för det går inte att sudda ut de spår som präglats i hjärnbarken och som ideligen ger sig till känna. Det är viktigt att avbryta ett dåligt förhållande; där den ene bara ger och den andre tar allenergi.
2018-04-13

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande om det som varit och det som är!
Såren läker men ärren finns kvar.
2018-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP