Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att varva livet

 

Livet är en plåga men det tar jag med en klackspark. Ingen idé att gräva ner sig, det sköter andra. Jag tar alltid ut glädjen i förskott, den realiseras så sällan. Jag vill ha dökul, skratta ihjäl mig åt allt ruttet och sjukt, istället för att ruttna själv. Det vore ju rena rama döden om det vore gravallvar som gällde, vare sig det gäller liv eller död. Å andra sidan finns det de som tar ut döden i förskott, som liksom missförstått ordspråket gräv där du står. Som helt seriöst missat att ett gott skratt förlänger livet. Borde vara skottpengar på de som sabbar livsglädjen för andra, skadeglada som fått det mesta om bakfoten. Och stackars alla skadeskjutna som fastnar i något slags limbo, osaliga som levande bevis på att döden kan maskera sig. Intill döden ofattbart att livet hindrar och plågar så många. Och på så många olika sätt. Så har skadegörelsen gått ett varv. Ett plågsamt varv varvat med skratt.




Prosa av KattenKin VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-04-13 19:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starka ord och känslor i denna
2018-04-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra rutet! Varför ska surkart diktera villkoren och förpesta livet andra? Livet ska levas nu! Döden får vänta. Den kommer när den kommer.
2018-04-14

  Kungskobran VIP
Skrattet är vår bästa vän
en nesa för fienden,
galghumorn är det bästa jag vet
ger perpesktiv på helvetet
så skratta på min vän
så kommer du till himmelen

Härligt skrivet av dig
2018-04-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag hade det jobbet ett tag -1980-1981. Och på den tiden grävde vi gravarna för hand.

Det borde vara skottpengar på alla de som vill införa en form av diktatur där alla ska tvingas gå omkring och vara glada hela tiden.
2018-04-13

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Humor föryngrar och förlänger livet.
2018-04-13

  Marita Ohlquist VIP
När jag inte längre kan skratta har jag förlorat både livsglädjen och mig själv!
Bra och tankeväckande text.


2018-04-13

    ej medlem längre
Man får ta vara på de ljusa stunderna och inte gräva ner sig. Livet har så mycket att bjuda på.
2018-04-13

  aol
Just såsom man ska sammanfatta livet,
2018-04-13
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP