Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höra hemma

Det invanda
var bortvänt
sågs smyga
bakom låsta
grindar

erkänt
lätt att flyga
av gammal vana
på lånta
uppvindar

vännens
ansikte
avstängt dött
kantigt
förvridet
blekrött

främlingens
mörkblå
svala sympati
däremot
uppväckt
vänd mot
hans inuti

i full respekt
för konsekvenser
i livsbygget
skillnader väggar
och gränser

sågen skrek i hygget
motorns kolv
slog tolv
märken i cylindern
för timme och minut
fast bränslet sedan
länge var slut

kusten
utsuddad
lusten
och himlen retuscherad
där hav ska vara
var bara
sparat vitt
oberörbart torrt
av annan sort
bortom ditt och mitt

fläckvis
själv lika naken
och vis
där som kvinnan
behagade
vara vaken
i eget paradis
för att benämna
inlemma
innan
hon lämnade
bevis

där han
som främling
inte annat kan

än höra hemma
i ros och ris




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 273 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-14 07:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren