Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helige Maximilian!

Helighetens vackra blomma

står där blommande,

Dyre broder varför,

du gav ditt liv som

ställföreträdande

offer....

Aushwitz käftar

slöts omkring dig

Själens bön å

förbön verkar,

Herre giv mig

av din nåd,

Ha förbarmande

med mig!

 




Fri vers (Fri form) av Niliboy
Läst 285 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-14 11:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fint...som en minnesdikt...
2018-04-21

  Marita Ohlquist VIP
Berörande hyllning till en fantastisk medmänniska!
2018-04-20

  AKT VIP
Vackra ord om en vacker gärning.
2018-04-20

  Bo Himmelsbåge
Vacker dikt om den helige Maximillian,
som gav sitt liv för en medfånge i koncentrationslägret Aushwitch
och blev helgonförklarad av Romersk - katolska kyrkan efter andra världskriget!

Jaa... tron kan ge oss styrka att hjälpa andra på bästa sätt!

Mycket fint!
2018-04-15

    ej medlem längre
Vackra är dina ord om Maximilian.
2018-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Niliboy
Niliboy