Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom nu

Vi människor är alla olika
således är vi helt unika

Är det därför vi har så svårt att samsas på vår planet

Så långt som vi kan titta tillbaks i historien
så har vi inte klarat av att vara vänner här på jorden

Trosuppfattningar, politiska åsikter eller att hålla på fel fotbollslag
har skapat krig, död och blodiga slag.

Att hålla sams det tycks blott vara ett jävla trams.

Vi har ju själva utsett oss människor som den mest intelligenta varelsen.
Men vad är värdet av intelligens om vi aldrig kan hålla sams.

Hundar som finns i fler raser än vi tycks klara det.

Han ropade på sin hund, som snabbt kom springande
mot grinden till kommunens rastgård.











Fri vers (Fri form) av Johan Strömstedt
Läst 270 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-14 20:44



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Mycket tänkvärda rader.
2018-06-20

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text att läsa och begrunda!
2018-04-23

  aol
Underbart insiktsfullt klokt skaldat Johan.
2018-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt