Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påverkan

Varje människa
har en unik uppsättning
koder heltäckande
för varje muskel
varje ljud varje doft
och en oöverskådlig
mängd möjliga koncept
att reglera samspelet
mellan koder
allt sammantaget
en unik och suverän
kommunicerande
enhet möjlig att
avläsa varje stund
omedvetet och
betydligt mer sällan
medvetet
men övning
ger färdighet
för den som vill
förkovra sig
för den som vill
förstå eller åtminstone
ha tillgång till en tolkning
att förhålla sig till
kommunicera den
eller integrera
för att kanske långt senare
kommunicera utan
att ha en aning om
ursprung eller ens
innehåll och
eventuell mening
i den oftast oavsiktliga
påverkan som hade
ägt rum i förfluten tid
men som i nuet
får en delvis eller helt annan betydelse
nu färgad dels genom
en annan personlighet
dels genom tiden
och alla möjliga förändringar
och förskjutningar av värderingar
och kollektiva ideal
tillika individuell mognad
kort sagt ett hav av faktorer
som bara finns där
när Donald Trump
lyfter sitt finger
och stirrar
på ett trumpskt sätt
och talar med sin visuellt
iakttagbara munrörelse
till stirrande blick
i samspel med det idiom av ljud
som hela världen
har anledning
att sammantaget tolka
in i den inre avbild
av en ljushårig figur
som i sin tur har sitt eget unika inre liv
inom varje individ
med en kaskad av kedjereaktioner
genom hela mänskligheten
insprängd i den matta av koder som varje individ lever verkar och återverkar i

vad var din fråga
just det
hur stor påverkan
har en man som Donald
på mänsklighetens utveckling

svaret är
exakt så stor påverkan
som vi tillåter
honom att få

med tillägget
det är avgörande för framtiden
vilka röster vi följer
och förmedlar
och ingen kan svära sig fri
från ansvar

Vårt språk är vår framtid




Fri vers av Petter Wingren
Läst 312 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-15 06:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren