Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Törst

Strosar runt bland tusen och ett ord
till ett nytt kafé, på vägen gör du
anteckningar på ett rött brandskåp
i stadens centrum.

Ta inte det tidiga tåget.

För det hemlighetsfulla som vi
kallar tingens väsen finns kanske
där i en kasse där det står “ en italiensk
middag på gång”.

Måsarna skränar ikapp med
övergångssignalen och det går ett
år mellan bladen.

Och som utspädda partiklar ligger
de där , en härd av hårda, mjuka. Än fler
än färre i vardagens hav.

Romboider, rektanglar, serifer
och så lacken på kaffeburken.

Doften av vardag och ett hopp när
vattnet sakta rinner ur kranen.

Du ser en kvadratisk gryning på hennes rygg
till kolstrastens sång.




Fri vers (Fri form) av Ulf D VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-15 15:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP