Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kan ingalunda minnas mig ha drömt just på så vis förut


Myra +/- 0 : Drömde Såg Mig

 



såg mig själv
inte mer än två-fyra år
åka med i familjens bil
fastän vi samtidigt stod
kvar här i garaget
sträckte jag mig förundrad fram
och försökte få en närmare glimt
av hur mitt ansikte
egentligen tedde sig


medan syrran nickade
att visst var det jag
med henne bredvid
trots att hon är
tre år yngre = knappt ens
kan ha varit född
vid detta tillfälle
kikade vi in mot bilkuddarna
som helt andra barn
satt vi verkligen där
omedvetna om oss


måste ha varit en video
trots att ingen sådan finns
från så tidigt i vårat liv
blott ifrån jag blivit tolv
emellertid mamma hördes
i bakgrunden bekräfta
scenens existens
genom just sin osynliga röst
konkret utan
minsta filosofi bakom
som pappa i förarsätet
säkert kunnat förklara bättre


hursomhelst fanns jag
både såsom filmsnutt
framtrollad eller ej
samt som händelse helt enkelt


hur jag tydligen hade
krockat lätt
med runda kinden mot
något annat i trafiken
och just skulle till sjukhus
fastän jag fortfarande
aldrig varit där akut
och inte heller nu
eller då


för vid fältet ett stenkast bort
klev vi ut mellan solstrålarna
återgav lilla syster
som jag knappt kunde skåda
läget inte särskilt
farligt alls
även om måhända stötens törn
kunde kasta ljus över
hur halvt galen jag blivit
eller ibland befarar
pratade vi skönt nog
och även videobarnen
vördnadsfullt med varandra
i alla tiders dimensioner
om hur himla små
vi var


och nu hörde vi oss gå bort
längs stilla solfältet
likt ett levande fotoalbum
till tonerna av någon signatur
bekant fast aldrig sedd
som avslutade drömmen
och vars ord hade med
evigheten och everything
i sig
igen

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-16 03:35



Bookmark and Share


  Nanna X
haha en retroaktiv selfie-video ; )
2018-04-16

  Anya VIP
Om det är en videofilm, dröm eller minne spelar ingen roll. du sätter spår. Tycker särskilt om:
"till tonerna av någon signatur
bekant fast aldrig sedd"

Så kan det vara.
2018-04-16
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP