Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon lutar sig bakåt

Hon lutar sig bakåt
skjuter fram
sträcker sig
i sin gröna fåtölj
öppnar sig

sträcker sig bakåt
upp mot regn
som vandrar i kretslopp
fyller generationer
av brunnar källor
uråldriga akvedukter
gudinnor
bevattningssystem

får alla trädgårdar
att blomma och ge frukt

lutar sig
sträcker sig
vrider sig
i sitt inre
vattenflöde
simmar motströms
med läppar
i sin kroppslyrik
att låta sig genomsköljas
av vårflod

vårfloden
bäraren
förmedlaren
förkunnaren
av grundläggande arv
av svallvågor dyningar tider
blomster gräs tunna små ungar
sköra korallrev
fruktträd kräldjur och insekter

efter ursprungets vibration
på botten där alla
och allting bottnar
där absolut stillhet
är absolut rörelse

lutar sig
sträcker sig
vrider sig
öppnar sig
reser sig
varsamt lyfter
ur sina kalkar
glasklara ord
i klang
ingen tidigare erfarit

som friskt svalkar
den törstigas strupe
droppar
över munnar läppar
i den stund de uttalas
inifrån underifrån nerifrån

återspeglar lättnaden
vårens dofter i nyfödd vind
lättnaden lyftet lyftnaden
lättnaden luftens löften
lystnaden tystnaden
lusten lustan pulsen lättheten
befrielsen frihetens bränningar
ärlighetens dyningar
stolthetens vågskvalp
mot bryggan och klippan

allt inrymt i en liten rörelse
med stor läsbarhet
en sträckning
bakåt
in i framtiden

tolkad
i och genom
den gröna fåtöljens
gränslösa dröm och fantasi

om vad som är utanpå
och vad inuti




Fri vers av Petter Wingren
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-16 06:17



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Jag läser ett fantastiskt porträtt av Våren och livets förkunnelse i allt som blir till och sker.
2018-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren