Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

från och till

 

som när jag vaknar mitt i natten

insnärjd i en överexponerad dröm

fylld av ängslan ensamhet och längtan

härifrån till horisonten och tillbaka

medan minuterna på armbandsuret

molande tickar i magen

smyger gryningen obemärkt

 

det ljusa större

tar form i ikonen

den får mig i blickfånget

från sin plats

på mitt nattygsbord

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 399 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-04-17 10:39



Bookmark and Share


  Stisse
Fint skildrat. Känner det så väl. Känner ljuset i sluraderna det ger hopp och förtröstan. En dikt att återvända till.
2018-04-19

    Sefarge VIP
Stillsam suverän skaldekonst!
I eftertankens kranka blekhet?
:}
2018-04-17

  Maj-Lis VIP
Fint
Nattens timmar, kan te sej långa
2018-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg