Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen

 

 

 

barndoms tid var svår

den gav mig många sår

jag inte kunde förstå

att de ville mig illa så

 

så utstuderat och grymt

av vänlighet inte en skymt

slag, spott och spe

fick aldrig va' me' 

 

från skolan jag sprang

jagad av andra i min klass

jag var av sämre rang

inte klädd i stass

 

raster var en plåga

visste aldrig vad som vänta' 

jag ville fråga

men jag var bara en blyg jänta

 

min tillflykt blev sagornas värld

där allt var bra och underbart

där fanns glitter och flärd

och drömprinsen såklart

 

i naturen jag fick en vän

själen min den tog till hjärta

till den jag kom igen

och där fanns ingen smärta

 

i böckernas värld jag fann poesin

den vackraste av dem alla

den skönaste magin

på mig den ville kalla

 

här sitter jag nu och poetar

tillfreds med min syssla

efter orden jag letar

jag kan sitta och pyssla 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-17 13:56



Bookmark and Share


  Fulbergarn
själv var jag både utanför och innanför som barn, men jag hittade sagor i deckarformat och så Jätten I Råberget som mormor läste
2018-04-18

  överlevaren VIP
Starkt och berörande ordat!
2018-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP