Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten ''klarsynt'' självironi ... - Publicerad här tidigare i januari 2007


Hur mår du?

Jo,
tackar som frågar
vem du nu än är
som vågar

Flyttar mig motvilligt
från skärmen
rätar upp och ut mig
sträcker på ärmen
som sitter lite illa till
kring musarmen

Tar några tvekande steg
med svag motvind i seglen
på min väg
mot spegeln
i hallen

Känner mig lite
som fallen
från topp till tå
när jag möter
min lite småsömniga blick

vilken söker finna
de fem fel
som förhindrar mig
från att helt försvinna

Granskningen
är fullödig

Fullständigt
utan försköningen
som omskrivning
av den av naturen

bokstavligen
eroderade klippa av sten

som ändock förmår röra
på såväl armar som ben
lite rufsigt okammad
men i stort sett hel och ren

Den mig som ännu är jag

trots att timman är sen

Skymtar i ögonvrån
ett litet svagt sken

en glimt av hopp
om möjlig återvinning

beroende på returen

och den begynnande konturen
man anar,
om man riktigt noga spanar,
av det jag som en dag
kommer att må riktigt bra

igen ...

Hur mår du själv?

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-04-17 16:03



Bookmark and Share


  Viksten
Jag mår bra när
jag läser din fina dikt
2018-04-17

  Maj-Lis VIP
Kanske man ger sej själv bästa svaret om hur man mår
2018-04-17

  Solstrale VIP
Jo tack en slags själv attack, medan askan svalna... ;)
2018-04-17

  Kungskobran VIP
Härlig humor med självdistans
2018-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP