Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RUSSELLS SYMBOLISKA LOGIK

Bertrand Russell 1872-1970 britt,
filosof,matematiker,logiker,ateist
mm,
var sannerligen ett intellekt
med många våningar,
men som det mänskliga intellektet
tycks begränsat,
gick även han bet på
matematikens slutsumma
och fick stanna
på den våningen.

Russells strategi ersatte därför
matematikens och logikens lagar
med symbolismens,
som för att ge en "hint"
om det han syftar på,
vilket väl kan stå för
"Russells symboliska logik"

Matematisk logik däremot
faller alltid
i sin begränsning
och oändliga evighetsavgrund,
där allt börjar fr noll
och upphör vid noll,
oändlighetstalets
meningslösa betydelse,
där förståndsmässig logik
strandar för det mänskliga
intellektets begränsning liksom
idioten är obegränsat obegriplig.

0+0=0

*

Ingår som nr 224 i "Litterära brottstycken"




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 592 gånger
Publicerad 2018-04-17 17:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP