Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och våren den gick vid din sida

Tussilagon tittar yrvaket fram mellan stenblocken

här uppe på berget syns ännu inga vitsippor

men sånglärkans drillande toner tar sats över hällarna

och för oss flera steg närmare vårens efterlängtade famn

 

här på karga höjder syns ännu inga vitsippor

men bussarna brukar gå, förr eller senare, från Fjällgatan

ner mot dalgången där sippor redan frodas

 

Här ackompanjeras inte stararnas vårsång av trafikbuller

och det var här som Erland byggde en stengärdsgård med sina bara händer

en vår för länge sedan

när slänterna börjat grönska

 

vintergäck och körsångare

vi ser hur ni väcker vårens glöd ur senvintervilan

 

som om springarna närmade sig i sporrsträck

fångade vårens andhämtning i ett enda språng

och införlivade den

i stadens syre

 

© Birgitta Wäppling, 24 mars 2019

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-24 10:32



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Finstämda ord
2019-03-24
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP