Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som blir kvar

 

I tanken öppnar sig allt

I texten formas orden

I orden formas jag

I handlingen lär jag mig

I resultatet blir jag till

I summeringen ångrar jag

allt som blir kvar är skuld




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-17 23:58



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärt skrivet...man får ta sig en funderare...
2018-04-21

  Marita Ohlquist VIP
Tankeväckande text om skrivandet!
2018-04-20

  Lars Hedlin
Stark och mycket känsla .)
2018-04-20

    ej medlem längre
Jag känner ordens andedräkt, men jag fortsätter envist med att frikänna människan.
2018-04-18

  Annie b'larsson VIP
"allt som blir kvar är skuld", med de orden avslutas din dikt.

Därför att du är kvinna, Margta. Därför att om något går fel i den här tillvaron, så är det vi som ska bära det. Kvinnorna, de arbetslösa och barnen. Man kan undra varför vi ska finnas öht. Hålla på och ta oss ton. Bättre vi går omkring och känner skuld över att vi finns till. Allt är vårt fel. Så klart.

Jag borde sett till att födas som någonting annat, hur ofta har man inte tänkt den tanken.
2018-04-18

  ULJO
Fint tema i en poetisk text
2018-04-18

  Solstrale VIP
Metapoetiskt, att skriva poesi om att skriv poesi det är fint!
2018-04-18
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP