Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glädjas över andras lycka

Att glädjas över andras lycka
och framgångar i livet
gör jag så gärna och ofta
missunsamhetens täcke
ligger utbredd över mitt
lilla fosterland Sverige
det är som bekant inte
uppskattat att vara för bra
för duktig för framgångsrik
sen jag var mycket ung
har jag märkt av detta
det talas ju mycket om den
svenska avundsjukan
den kommer i olika färg
form och nyans och den
sticker väldigt i vissa ögon
jantelagen gäller fortfarande
ränderna går aldrig ur..
och så är man ju inte profet
i sin egen hemstad heller
varför har människor så
svårt att visa uppskattning?
det är sorgligt och negativt
faktiskt mycket negativt!
att vara lika tänka lika leva lika
är så typiskt i landet lagom
allt ska vara så LAGOMT
inte sticka ut för mycket
inte prata för högt inte
heller säga vad du tycker
särskilt om man inte är pk
inte så konstigt att själar
krymper och vissnar ner
när de istället skulle blomma
de känner en slags motstånd
det ligger liksom i luften
jag fortsätter le visa min
uppskattning ge beröm
ibland högt så andra ska höra
vi människor är OLIKA
och man ska känna att man
är viktig och unik människa
det är vi alla på jord!





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-04-18 12:10



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En an är lika go som en an.. som det heter.
2018-04-18

  Bibbi VIP
Obeskrivligt bra skrivet och sagt.

Jag uppskattar Dig verkligen hela Din person och allt vad Du säger och gör speciellt Ditt frimodiga mod att stå för Dina åsikter vad det än kostar.

Och så har vi ju att älska USA gemensamt. Vi har bägge var sin Daniel där. Inte populärt i Sverige att gilla USA.
2018-04-18

    Runsaasti täytettä
Viktiga tankar. Olikhet är befruktande bara om det finns ömsesidig tolerans och respekt mellan parterna. Annars är olikheten destruktiv.
Finns ömsesidig tolerans och respekt? Sverige behöver kanske gå i parterapi för att reda ut detta.
2018-04-18

    Sefarge VIP
I USA är man nog bättre
på att "utnyttja"andras begåvning
Än att avundsjukt trycka ner!
Som här i gamla Svedala!
Många är de människor som
Rekommenderat mig att flytta
Till USA genom åren!
Men jag stannar o kämpar
vidare!Så ock du?
och alla vi andra tillsammans!
:}

2018-04-18

  aol
Bara så sant vist skaldat håller med dej,och slutraderna så berörande bra
2018-04-18
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP