Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Scener i april

Vårens första fågel
en morgon i april
Sånglärkan briljerar
en fager drill
vitsippan på ängen
står där så still
Trasten har fått ungar
precis där intill

Vårens första fjäril
när snön smält bort
citrongul och vacker
möter annan sort
kärlek där i buskarna
en trevlig rapport
njutningen för ögat
hjärtlig men kort

Våren första knopp
snart blir det ett blad
Björken blir vacker
och det gör själen glad
någon bygger bo
på grenarnas estrad
vinden går igenom
ger kärlekens ballad

Vårens första groda
i friheten ett skutt
kväker vid bäcken
en liten trudelutt
simmar i det svala
aprilvädret så gutt
ser ormen i gräset
tar en annan rutt

Vårens första regn
rinner genom marken
droppar gör näring
till livet i parken
Björkens medicin
livets dryck i barken
en fest i april
den välgörande arken

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 349 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-04-19 08:08



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Underbar hyllning till våren.
2018-04-22

  ResenärGenomLivet VIP
Livet i naturen vaknar igen...härligt...
2018-04-21

  Lars Hedlin
Mycket fint!
2018-04-20

  överlevaren VIP
Härligt ordat om våren!
2018-04-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Vårvärme och pånyttfödelse beskriven i fint rimmad dikt, som man njuter av att läsa.
2018-04-19

  M.Eta
Underbar vårtext och allt som hör till.!
2018-04-19

  Stay Golden
GOD BLESS!
2018-04-19

  DavidM VIP
Värmande sekvenser.
2018-04-19

    ej medlem längre
Våren är uppvaknandets tid när allt sträcker sig mot ljus och kraft.
Underbar dikt!
2018-04-19

  Solstrale VIP
Fröjdas! :)
2018-04-19

  Maria Sundelin VIP
Härlig vårkänsla
2018-04-19

  StinaJ VIP
En hyllningsdikt så fint poetad till våren.
2018-04-19

  Feliaxel VIP
Våren i ett nötskal
2018-04-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO