Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tätt i hälarna

Var tvungen att komma i kapp
Hade rusat sedan mörkret försvann
Allt det andra fick ta sig fram i sin egen takt
Denna gång var det ju inte botgöring som gällde
Täten var bekant men omöjlig egentligen att känna igen
Men det var oväsentligt

Mitt "halt" ekade i dalgången
Och märkligt samtidigt upphörde slamrandet och trampet
- Här slår vi läger, kunde jag utan ansträngd röst kommendera
- Här slår ni läger, tänkte jag för mig själv, - Och för alltid

Jag väntade in allt mitt övriga
Och utan att vända mig om begav jag mig av
Tanken var redan långt framför

Vargen följde mig tätt i hälarna




Fri vers (Modernistisk dikt) av mihkel VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-18 14:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mihkel
mihkel VIP