Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag berättade för en face bok-vän från Damaskus av korrespondens att jag inte förstår någonting nu efter 7 års krig i Syrien och hon beskrev mig i 15 meningar om situationen "fredsuppdrag"


Syrien "fredsuppdrag".

 

 

 

Situationen i Syrien verkar vara bekant, det ser ut som Rumänien i 89.

Några detaljer om SIRIA!

  1. I Syrien finns det ingen Rothschild centralbank.
  2. Syrien har förbjudit genetiskt modifierad mat samt odling och import.
  3. Syrien är det enda arabiska landet utan skulder till Internationella valutafonden, varken till Världsbanken eller någon annan.
  4. Assads familj är en del av den (religiösa) alawiten orienteringen; Detta är en skyflig minoritetsutveckling av tolerant islam; har kämpats sedan Muhammeds död av den sunni majoriteten.
  5. Kvinnor i Syrien har samma rättigheter som män inom utbildning, hälsa och utbildning.
  6. Syriska kvinnor är inte skyldiga att bära slöjan. Sharia-lagen (islamisk lag) är oförfattande i Syrien.
  7. Syrien är det enda arabiska landet med en sekulär konstitution och tolererar inte islamiska extremistiska rörelser, som är starkt kämpade (även med extrema metoder).
  8. Ungefär 10% av den syriska befolkningen tillhör en av många kristna grenar, alltid närvarande i det politiska och sociala livet.
  9. I andra arabiska länder når den kristna befolkningen inte 1% på grund av den dåliga behandlingen.
  10. Syrien är det enda Medelhavsområdet som ägs helt av sin olja (cirka 500 000 fat per dag) och har inte privatiserat sina statliga företag.

      11. Syrien har en bred öppenhet mot västerländsk kultur och    samhällen, precis som Libanon har i den arabiska världen.

12. Syrien var det enda fredliga landet i området utan krig eller inre konflikter.

13. Syrien är det enda landet i världen som tar emot irakiska flyktingar utan någon social, politisk eller religiös diskriminering

14. Bashar al-Assad har ett mycket populärt stöd.

15. Syrien har exploaterbara oljereserver (cirka 2,5 miljarder fat), som är reserverat för statligt ägda företag.

Sprid denna artikel eftersom hela världen behöver öppna ögonen, utan våld maskerad av ord som "demokrati" eller "fredsuppdrag".




Fri vers av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 299 gånger
Publicerad 2018-04-18 22:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP