Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite trött och förundrad över att det är så många som behöver ägna sig åt rollspel istället för att våga vara sig själva så som de verkligen är ... - Publicerad här tidigare i februari 2007


Värklig illusion

Sanningen
är i grunden
till sin natur
bunden
till
en verklighet
vars struktur
bygger på 
en mycket speciell 
typ av illusion

Nu som då
och så ock framledes
en kreation
utifrån en anpassad perception
på individuell nivå

Företrädesvis
uppstår den
i samförstånd
mellan fler än en
dock minst två
olika individer

inte alltid
helt utan strider

där vinnarnas bägare
bringas till en bekräftande skål
för sanningens nya rätmätiga ägare

Allt emedan 
de förlorande lider
inför den verklighet
som väntar under kommande tider

En alldeles speciell
och inte helt och alldeles
uppenbar individuell
situation
där sanningens specifikation
blir intet annan
än en av vinnarna
konstruerad illusion

av den verklighet
som alltid får stöd
av de tillhörandes majoritet

För som vi alla vet
är eller blir
de som förlorar
förr eller senare
en naturligt försvinnande
liten minoritet

En liten entitet
vars individuella sanning
intet annat kan bli
än en verklighet
under successiv förvandling

från perceptiv saklighet
till en konstruerad illusion
byggd på fragment
av subjektiva minnen
utan någon förankring
i någonting annat
än av besvikelse och  sorg
mättade sinnen


Om detta beskriver sanningens natur
hur då definiera lögnen
inför öppen ridå?

Rent analogt sett
är det väl då rätt
att se lögnens
definierade bärighet
som ett mått på

hur väl anpassad
illusionen är till rådande verklighet

Men vem vet?

Kanske är sanningens och lögnens
väldefinerade deklarationer
intet annat än en konsekvens
av olika perspektiv
aspekter och nyanser

på verkliga situationer
där det är svårt att komma överens

i två vanliga människors liv

om vilket alternativ
som för stunden
vore den rätta vägen
att välja
utan att behöva
känna sig bunden
av att tvingas
sälja
eller förlora 
sin egen själ

till förmån för den andres väl

Vilken analogi
är mest tillämplig
för denna allas vår
virtuella verklighets
motsvarighet?

Når vår själ ända hit
oavsett våra skäl
att låta den verklighet
vi lever i 
blott partiellt
om alls
intet annat
än svepa förbi

oberörd och oförstörd
av det som händer här

här där värkligheten

utanför de elektroniska
och digitala strömarnas
illusoriskt gränslösa 
universum av möjligt liv

inte är?

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-04-19 01:35



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Rollspelets baksida, att få andra att lida, rollspelets framsida att få andra att växa... Verkligen värkligt viktigt att reflektera över om man där blivit vilse!
2018-04-19

  Kungskobran VIP
Vinnaren är den som kan ljuga trovärdigast.
2018-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP