Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrot

Brädhögar och spikar
burkar av plåt
urblekta tyger
en gammal segelbåt

Stålstänger och bultar
skrotbilar att skåda
ett trasigt element
och järnskrot i en låda

En hög av tegelstenar
cyklar utan däck
en rostig traktor
där motorn är väck

Kardanaxlar och verktyg
och flaskor av glas
en samling gamla ugnar
som drivits med gas

Porslin och keramik
i högar som berg
muggar och fat
förlorat har sin färg

En stapel med möbler
av trä eller metall
en massa plastdetaljer
trängs på en pall

Kedjor och stålfjädrar
till kläder och sängar
skrot som kastas bort
kan generera pengar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 690 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-04-19 19:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänk så mycket som slängs och tänk så mycket som man skulle kunna ha användning för, fast kanske på annorlunda sätt...bra och tänkvärt...
2018-04-21

    ej medlem längre
En tät och bildrik text. Bra!
2018-04-20

  Ida-Marianne
Det börjar hända mycket på åter-vinningsfronten både i Sverige och internationellt. Allt fler människor verkar börja bry sig om den lilla planet vi bor på...

2018-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Din text är en perfekt bild av hur soptipparna alltid sett ut.
Nu börjar det bli annorlunda, många tippar har byggnader där grejorna säljs till låga priser.
2018-04-20

  Lars Hedlin
Även i den fulaste skrothög kan man hitta den vackraste av blommor :)
2018-04-20

  överlevaren VIP
En blandad mix av saker, något som kan ses som skrot eller "bra att ha" beroende på behov eller kreativitet.
2018-04-20

  Nils-Robert
Härlig dikt om skrotgården Ser allt framför mig.
2018-04-20

  M.Eta
Det som är skrot för någon är av intresse för någon annan, bra med återvinning.
2018-04-19

    ej medlem längre
Allt är såna där "bra-att-ha-grejer" som man inte kan leva utan!

2018-04-19

  Feliaxel VIP
Skrot är inte alltid skrot
2018-04-19

  DavidM VIP
Återbruk kan göra flera parter nöjda. Bildrika verser.
2018-04-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO