Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blottad själ

Jag har tappat mina ord
där borta på estraden
likt flagor har de fallit
som brända ur bladen

Jag har krälat på marken
till det jag trodde på
grävt gropar i gyttjan
för att någon ska förstå

Jag har skrikit i stormen
för att göra mig hörd
längs ödliga stränder
har jag känt mig berörd

Jag har slickat dina sår
för avunden som känts
och askan har spridits
från brasan som tänts

Jag har dansat runt dimman
där känslan var blind
känt otroheten svepa
som en kall och vilsen vind

Jag har spänt den sträng
till kärlekens gitarr
och hört på bitterheten
ur sånger utan darr

Jag skådat de stjärnor
som himlavalvet gömmer
sett klarheten i ljuset
som verkligheten glömmer

Jag har stått på estraden
i vilsenhetens kappa
och önskat mig en tripp
på självmordets trappa

Jag har skådat det ljus
vid tunnelns slut
och blottat min själ
för det som vill ut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 347 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-02-25 07:39



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark nära och bra!
2021-03-02

  D.Adder
Wow vad bra skrivet.
2021-03-01

  Anya VIP
Snyggt skaldat. Faller särskilt för:
"Jag skådat de stjärnor
som himlavalvet gömmer
sett klarheten i ljuset
som verkligheten glömmer"
2021-02-25

    Birgersdotter VIP
Poetiskt
2021-02-25

  Solstrale VIP
Mycket djupt och snyggt rimmat, livsromantikerns frimodiga lyriska prosa skaldar du med bravur!
2021-02-25

  Nils-Robert
Så poetiskt vackert ordat om livets sköra tråd.
2021-02-25

  Kungskobran VIP
Jag har sålt mina rader på nöjets estrader må Gud förlåta min somliga rader..
Fint, starkt
2021-02-25

    Lena Staaf VIP
Väldigt fint skrivet i gungande rytm. Förtvivlan och själens ensamhet så väl gestaltat.
2021-02-25

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Dina ord berör! Starka känslor i denna dikt
2021-02-25

  Feliaxel VIP
Så kan livet vara
2021-02-25

  Maria Sundelin VIP
Bra fångat
2021-02-25

  Öknens Ros VIP
Naket och utlämnande, starka känslor.
2021-02-25

  wiria77
dina rader
de talar för sig själva
STRÅLANDE

2021-02-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO