Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väsen, är ett manifest

 

 

Stiger ner är ett väsen

för ingenting liksom tid observerar syntaxen

här är du och är konjunktionen ber om mer

eller utan för fortfarande är det nu

sprider ut i en hunger om mer

tid

 

för ett väsen i en ordföljd som är

meningen med livet likt en tillvaro

som är samtidig

 

vevar runt alla orden blandar och ger

allt eller inget det är frågan om språket liknar

modelejon skrev Benjamin i passager

om drömmar och sköldpaddskammar

även labyrinter går att skriva

 

Du undrar vad jag menar

 

ingenting

blir en mening för språket och orden

vill ha väsen till att framträda och

säga sitt

 

Sitter du nu

läser dessa ord av ett väsen

en liten liten observatör

som låter tiden gå

mellan början och slut

liksom

Tristan och Sara

 

 

 




Fri vers av Kozo
Läst 315 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-04-19 18:24



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Texten förflyttar mig till 1970-talet, när jag "levde som konstnär", när Jean Paul Sartre och Simone de Beauvoir var ledstjärnor och Handarbetets Vänner hade utställningar med enorma bildvävar . Jag känner doft av terpentin och linolja. Möjligen hade jag inte fått de associationerna, om jag inte först hade sett din bildkonst. Men texten visar på det ogripbara och på sätt och vis omöjliga företaget att försöka förstå en annan människa - eller ens sig själv - Varats innersta väsen. Tack!
2018-04-28

    ej medlem längre
och när du stiger upp?

fyll i bubblorna omedelbart!
jag väntar här ordlös, Du +
2018-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo