Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindarna

Vind blåser stilla
smeker mitt hår
på klippan så fri
där vågorna slår

Vindar så behagliga
för pärlvita segel
så fria på vatten
i horisontens spegel

Vind fläktar skönt
i svala sommarnatten
rosen tackar livet
vid blomsterrabatten

Vindar ger bärkraft
åt liten svala grå
svävar under molnen
mot himmel så blå

Vind är besvärlig
och piskar så hårt
kylig i sitt tillslag
när livet är svårt

Vindar med fart
storm genom parken
träd faller hårt
likt käglor till marken

Vind kan bära glädje
men också obehag
orkan som förstör
kärleksvind så svag

Vindar kring tillvaron
blåser åt olika håll
på livets vedermödor
det gäller att ha koll

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 323 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-17 06:49



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En vacker visa om vinden, blir lite allvarsam, precis som livets gång. Fin naturlyrik i bra rim.
2019-01-17

  Sommarina VIP
Sant. Det är ok med lite bris, men inte när det stormar. Bra text.
2019-01-17

  Anya VIP
Jaa det gäller att ha koll. Texten inleds så sommarvackert men blir allvarligare på slutet. Fint poetat.
2019-01-17

    ej medlem längre
Ja, det underlättar en hel del att ha koll på prognoserna avseende vind och annat i livet.
2019-01-17

  Lars Hedlin
Jätte bra och fin!
2019-01-17

  lodjuret/seglare VIP
Det är stundom en tröst att läsa texter i vers och berättande rim. Just det här sättet vittnar dessutom om en viss läggning, charm och arbete bakom.
2019-01-17

  Feliaxel VIP
Vinden har många ansikten
2019-01-17

  Maria Sundelin VIP
Ba liknelse av livet
2019-01-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO