Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriver en påhittad text om en sådan tänkt verklighet. Av förmodad avund för att det alls skulle kunna existera just en sådan här tänkt saga till 'verklighet'. Som tur är fungerar det inte alls så här i livet. Men avunden, den har med livet att göra.


Orsak och sammanhang?






Kvinnan, som säger sig vara från en annan dimension, menar att regler som gäller mellan människor på planeten jorden, inte gärna kan gälla henne. Vilket mannen från planeten X är benägen att hålla med om. De regler som omfattar invånarna på hans hemplanet, är de han tar med sig hit. Idén om att regler är till för att följas på den plats han reser till och vistas på, där hävdar han som representant för planeten X, bör kunna omfattas som person av diplomatisk immunitet. Dock bär han inte 'skottsäker uniform'. Inte heller kvinnan från en annan dimension har sådana kläder. Även hon vill gärna tycka sig 'stå över' sådana regler som människor på jorden kunnat hitta på. Vad dessa individer inte har räknat med är att även människor bryter mot regler ibland. Oavsett var de befinns gälla. Och att bara känslan av frihet skulle innebära att anarki gärna får gälla i deras egen personliga sfär. Det ger var sådan människa en högst personlig känsla av just frihet. 'Jag väljer själv'. En sådan frihet inger en ofta känslan av att regler och lagar, är nog så 'bra att ha'. Bara att de inte bör omfatta just en själv. Bara 'alla andra'. Själv är jag från jorden och inte heller från en annan dimension. Så även om friheten att 'eget fritt val', är nog så bra, som idé att betrakta. Den, friheten, även innehåller ett mått av 'motprestation'. Men eftersom inte 'alla', kan förväntas förstå det. Kan de få veta att med frihet följer ansvar. Det verkar som att även 'verklighetens människor', kan ha svårigheter med detta och därför brottas med sina känslor, inför svårigheter med att förstå att reglerna som finns, skulle omfatta också dem.

(Detta är en naivt inspirerad berättelse och var likhet med verkligheten, är bara en känsla hos en eventuellt så upplevande individ. Blotta tanken på att sagan skulle kunna ha något med 'livet som sådant' att göra, förfärar. Det finns inga individer på mars, än. Och andra dimensioner, är också detta inte fullt ut bevisat, existensen av.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 327 gånger
Publicerad 2018-04-19 22:23



Bookmark and Share


  Nanna X
kanske uppstår Nietzsche på nytt på Mars?
2018-04-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP