Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längsta resan

Längsta resan
från livmoder
genom trång port
ut i egen andning
i en enda utdragen
handling
saknar metoder
och farkost
karta och färdkost
bana för landning

i den stund
är plågan ändå glömd
med allt slit
ömsesidigt förlåten
jorden är rund
resan gick fort
gömd i tillit
den gemensamma gråten

minnet är kort
av en annan sort
när förundran
inför den man har kär
och beundran
sopar smärtan bort
i mötet med nyfödd
rymdresenär




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 195 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-19 18:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En välskriven text om livets under. Tycker "nyfödd rymdresenär" låter så fint...
2018-04-19

  Viksten
Väl skrivet
2018-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren