Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medgång

 

När jag var liten trodde jag
att medgång uppstod när det
blixtrade om sparkens skenor
i de isiga utförsbackarna

Senare blev medgång något man
hade under kortare eller längre
perioder
Då man yvs och livet leker och
andras lidande saknar intresse
När motgångarna kommer kastas
vi in i en virvelström av tvivel och
självrannsakan
Då livet prövar oss och vi ratas
av flocken
Kan vi närma oss de svaga och
utstötta med empati




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 291 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-04-19 21:18

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Viksten
Jag har upplevt medgångar och då
blev jag väldigt självupptagen
När jag fick rejäla motgångar kunde
jag plötsligt identifiera mig med svaga och
marginaliserade
En positiv effekt
2018-04-20

  Viksten
Det är en drivkraft hos mig
Att tänka på och försöka hjälpa
de som.har det svårt
Vilka synliggör dem?
2018-04-20

  Kungskobran VIP
Fattigdom och elände föredrages bättre om det delas av alla då det saknas utrymme för avund.
2018-04-20

  Bibbi VIP
Mycket tänkvärt.
2018-04-20

    Sefarge VIP
Givande tanke skrivelse!
Om man inte haft motgång
Kanske man ej sitter kvar
När det vid medgång plötsligt
Kan gå väldigt fort nedför?
2018-04-19

  KattenKin VIP
Så fint sammanfattat. Idag vet jag att jag hade blivit någon jag inte tålt om jag bara haft medgång. Nu finns det ju vissa bitar med mig själv som jag fortfarande inte tål, men det tål att upprepas att medgång gjort saken värre.

Applåder för fin text med essens!
2018-04-19

  Tomas Karlsson VIP
Fint!
2018-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten