Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är du så som jag?

 

Högmodet

är din panik

i en skärva

som hos andra

krossat världen

 

vem är du?

sån som jag?

är du mig lik?

 

ja även jag

är med i ögats lag

dansar andras steg

som berusar flärden

 

presterar

för att konsumera

för att duga

 

din hand i min

ger mig orden

som kan ljuga

 

lågmäld apostel

vandrar runt i nöd

talar till känslan

som inte blir mätt av bröd

 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-04-20 00:36



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Ett viktigt budskap.
2018-04-22

  Karina"Kia"
Livet är inte lätt!
Att tänka på andra, ge en hand för livet..
Att bara försöka tänka på andra kanske inte många tänker på i denna tid.. "Men i all media verkar alla tänka på allt å mer där till" men är det en fasad... Eller

Ödmjuk är få som kan vara.. Det är nog snart bara vi som är inom Vården.. Och det borde alla tänka på,för förr eller senare behöver Du vård.. Och högmod vore ju vore en risk inom vården.. Där finns ödmjukhet...

En otroligt bra dikt.. Betraktelse.. Denna är en stjärna i mitt ödmjuka tänk
" när det är som mest svårt i ditt liv, står du som närmst dig själv"

Otroligt bra skrivet,denna är en höjdare i diskution också!
Bra här!



2018-04-22

  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...vi borde rannsaka oss själva, det är där man måste börja...
2018-04-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka tankar du väcker med dina ord! Vi borde nog skärskåda oss själva och vårt beteende. Kasta sten på andra är lätt.
2018-04-20

  Bo Himmelsbåge
Så sant! Vi är säkert många som går i högmodets snara...
din hand i min borde inte kunna ljuga bara...
Bäst att lyssna till:

"en lågmäld apostel

vandrar runt i nöd

han talar till känslan

som inte blir mätt av bröd"

Mycket fint!

2018-04-20

  Lars Hedlin
Livets olika skeenden varvas av en massa val och frågor du förmedlar detta på ett mycket bra sätt! kram
2018-04-20

    ej medlem längre
Frågor som söker svar och jag tror de bor i många av oss...
2018-04-20

  Solstrale VIP
Det är en bra fråga? Livet är för världens alla levande!
2018-04-20

  AKT VIP
Gillar din dikt! Får mig att stanna upp och tänka efter.
2018-04-20

  Nils-Robert
En så fin dikt med dolda budskap som läsaren får leta fram i texte. Rubriken ger ledtråden.
2018-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP