Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är du?

Om man inte lär sig mänsklighetens historia
Hur ska man då kunna veta vart man kommer ifrån
eller vem man är som person idag
Ty likaså
Om man inte ifrågasätter allt
Och då menar jag allt
Hur ska man då annars riktigt kunna veta om det
som man ifrågasätter är helt sant
Religioner till exempel där alla är troende på gud
men inte helt säkra på att det de tror på
är helt sant
Men där de har slutat att ifrågasätta allt och istället
accepterat att allt är som det är
Vilket jag vill påstå visar att vissa människor är
mindre smarta än andra då de har slutat söka svar
och istället lever i sin ovisshet
En ovisshet som de alla numera tycks acceptera då de
tycks tro att det de tror på är helt sant
Vilket för mig är skrämmande
Finns gud?
Har det någonsin funnits någon gud?
Vilket jag ifrågasätter då jag hellre vill tro att guden
finns där inom oss alla då vi gör goda gärningar
för andra
Då vi visar medlidande
Vilket jag vill tro är den enda gud som finns
eller någonsin har funnits
För herre gud, för guds skull
Vem är du, människa?

Ken Cassel
21/4-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-20 08:14



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det är lättare att förstå sig på det, om man då och då just läser på, Bibeln eller historien, men det tecknade ordet har varit med om ordmord, vrängerier av sanning, eller kanske försköning ... Om vi läser på eller inte kanske vi ändå knappt kan det förstå!

En mycket bra text om ämnet källkritik av idag, och vem man blivit eller var, innan allt av vad man trott var historia nådde en, som om det voro en sanning...

Tackar för tankebanan som inspirerar till att ta detta med sig liksom att skriva om!
2018-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel