Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var komiskt- Grötr!

Flickr är en webbtjänst för uppladdning av digitala bilder och videofilmer i privata eller publika fotoalbum!
Flickr är även en community som gör det möjligt för användare att skapa och använda sig av diskussionsgrupper samt kommentera bilder och videoklipp!
Alltså en kombination av Facebook (Bilder, kommentera, diskussion) Och youtube (Videoklipp) (Varför heter det videoklipp, när videon är så gott som avskaffad? )
Och jag tänkte inte alls på Flickr, när jag råkade skriva Grötr, i en annan text!
Vad är då Grötr?
Ett nyförskansat ord för gröt! Och en förevändning för att tänka på Flickr!
(Om jag varit kille , hade kanske ordet Flickr, varit en förevändning för att tänka på flickor)
Varför behövs det ett nytt ord för gröt, när det redan finns? För att jag kom på det! Det kallas nysvenska! :) Varifrån kom sambandet med Flickr in, i grötdiskussionen? (Den grötiga diskussionen) För att de stavas likadant på slutet! Men var kom då killar och flickor-tanken in? Vad är sambandet mellan Killar och Flickr? Jo, för om du försöker säga Flickr, så blir det oftast Flickur! (Eller är det bara i min mun) Och visst låter ordet Flickur, som då också blir ett nysvenskt ord, som det traditionella ordet Flickor? Likadant med Grötr, det nya nysvenska ordet! Det blir Grötur! Så Flickur, och Grötur, en solig vårdag!




Bunden vers av Mim
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-20 08:47



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Grötr får mig att tänka på gröt-rim alltså en förkortning av grötrim grötr... En alldeles utomförträffligt trevlig associationsrik analys! Tackar för den! Och som den sedan satte igång min hjärna! :)
2018-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Mim