Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv

I en vind av frön
finner jag livet
planterad i saknad
av kärlekens vy

Stegen som för dig
till orörda ängar
bär frukt av längtan
som aldrig tar slut

Kring orörda vågor
bärs stim av liv
tankar som svävar
i olidlig smärta

Ett lingon i världen
har sann kromosom
ger lyster åt jorden
där stegen tar fart

Gruskorn på vägen
av stjärnors stoft
en livslång sanning
av världsalltets väl

Vatten som rinner
ur daggkåpans blad
ger liv och kraft
där själarna går

Blomblad för vinden
finner sin levnad
på uttömd estrad
där ångesten reser

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 350 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-11-28 08:30



Bookmark and Share


  Lena K Nilsson VIP
Vackra rader!
2018-11-29

  Änglaögon
Vackra rader, lite annorlunda...
2018-11-29

  StinaJ VIP
Vackert skaldat
2018-11-29

  Anya VIP
Fin text med existentiell ton. Jaa existensen finns i allt levande...tänker jag när jag läser. Fint fångat.
2018-11-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Liv i rörelse som
en förförelse
som frestar
att men denna
texten åter testar!
2018-11-28

  DavidM VIP
I de olika delarna finns undersköna målningar, en sammansättning som tilltalar.
2018-11-28

  M.Eta
Det här är en text som är riktig fin poesi. Stjärnor i kanten.
2018-11-28

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt text från poetens penna!
2018-11-28

  Feliaxel VIP
Fantastiska rader du frambringar
2018-11-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO