Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen

Vägarna vill jag finna
till kärlekens strand
där vågorna rullar
mot solbelyst land

En stig genom skogen
mot sagornas värld
där allting är möjligt
en spännande färd

Ett rostigt järnvägsspår
utan slutstation
resan till det okända
en kärlekens destination

En svala av papper
som för mig dit jag vill
på luftburna vingar
dit där tiden står still

På stenlagd gång
till blombladens sal
en cykeltur i natten
så ljummen och sval

Längs facklornas allé
där flammor leder spår
möts flummiga vägar
på ytan där jag går

En bro över vatten
som leder någonstans
mot frihetens rike
med nyfiken ruljans

Jag söker med lykta
vägen till det land
där friheten lever
på solbelyst strand

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 349 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-01 12:58



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En fin text att njuta av. Kan inte annat än beundra din förmåga att hålla ihop dina fint rimmade texter och föra fram ett budskap.
2018-06-02

  DavidM VIP
Sinnligt skriftat.
2018-06-01

  Blomma-Stjärna VIP
njutbar text!
2018-06-01

  lodjuret/seglare VIP
Texten gick alldeles utmärkt att sjunga till melodin 'Ack Värmeland du sköna'. Krävde dock en smula utdragna vokaler här och där. Sista ordet i varje vers blev lätt i falsett, annars gick det gott. Dina texter kräver att en annan har ett visst innehav av olika melodier. Men med fantasins hjälp ibland, går ekan oftast att ro iland. Texten förtjänar tre tussilago samt en jordbemängd trädgårds spade för lilla handen.
2018-06-01

  Feliaxel VIP
Vackert skaldat
2018-06-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO