Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av mina äldre vistexter som kan passa


Den tid som är vår


Vivaldi och våren
strör toner kring stråken
små ystra tecken av liv och spänst
ställ dig vid grinden där vindarna flockats
till ära för värmen som hittat hem


Ljus strömmar ur gläntan
och rymden vidöppen
när vår Kung Bore begett sig av
följ med till ställen där soltrådar leker
tafatt mellan skuggor och lövskogsben


Konserten bland snåren
och känslorna får en
att bara rusa helt planlöst kring
kärvänligt gnolande takdroppar stuffar
till glädje för sångmön på promenad


Möt markernas stämmor
vid vandringsväg brisen
spelande blickar och tankesvall
någonting döljer sig för våra sinnen
när ljuset blir starkt och vår längtan stor


Så går vi i väntan
på försommarns ankomst
fjärran nu klangen från vinter sträng
jubel i luften när gungorna svänger
i takt med rytmiken från vårparad




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av BenGust VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-04-20 17:31



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Efter en lång lång vinter
så kommer den äntligen,
Vivaldivåren.
2020-11-07

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till våren!
2018-04-20
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP