Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”Blå Lagunen” vid kalkstensgrottorna på norra Malta, 2011. Försöker mig på en surrealistisk dikt, med bilder hämtade ur mitt undermedvetnas djupa innanhav.


Spring Flod

 

        ~~.~~

 

Ligger på klippa av vit marmorsten
springfloden stiger hör inte mer

albatrossen siar om sommarvind
vid språngklippans vinterkvarter

det röda flyger
på moln av hög helgonahöjd

ber på mina bara ben
lyft min behornade själ

ur murkna kistan stiger
enkel pust

mörka vågen väller in

fräser stickig karma
vid fanfarernas ven

helt stilla jag sover
väntar på att föras bort

ljusen blinkar stilla
vid Sagoarernas

vimplade fort

i intets porl blir allt stilla
sjunker som en sten

faller tyst genom
eoners dimensioner
till ett fjärran vidvinkelsken

stenstodsängel född
till ljusets kvarn

stensått barn
á bella amore

mörkrets ande andas

tigger om nåd

slickar sin käft

mot mörk fyr
mångomfamnad
bekranszad gäld

av smärtans barn

i grottan av månljusguld
vill jag krypa in
där vid tidvattnets
mörka demonklor

en bit lysande drivved
bara Din
i skuggdimmor klädd


Ohh… femme fatale mot mig ler
på rosa snäckrosbottnen
ingen mig ser

ohh… ohämmad dyning
gör mig ständigt ny

silverpaljetters långa
svansamor

simmar ut mot havets
yttersta krön

svart svanklädd
mitt sista andedrag…

vilar i andens brus


släpper tag

 

 

   ~~.~~

 

 

 

 

© Bo Himmelsbåge

 

 

 

 

Egen bild: © ”Blå Lagunen”
vid kalkstensgrottorna
på norra Malta, 2011

 




Fri vers (Fri form) av Bo Himmelsbåge
Läst 757 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-04-23 00:01



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Ett underbart ögonblick klätt i vackra ord.
Fint diktat.
2018-04-29

    Birgersdotter VIP
Njutbart i målande stämningar.
2018-04-28

  Eva Helene VIP
Fascinerande, fantasifullt och bildrikt poem, bara att hänga med på den hisnande färden. Njutbart i ord, ton och bild, tack!
2018-04-26

    ej medlem längre
"Mörkrets ande andas..." lite skrämmande ibland men ljusnar över tid!
Fin bild med lite mystik!
2018-04-25

  Chawa VIP
Drömlikt och suggestivt skimrande, mjukt tempererat med fantasier av silat mörker och ljus. Som att finna sin drömvärlds sjunkna Atlantis i vars gåtfulla djup en väl förborgad visdom ruvar kring harmonin mellan liv och död men också mellan det kvinnliga och det manliga. Jaa inte vet jag, men sådana bilder når mig. Det abrupta slutet tilltalar. Fotot härligt och passande till skönorden!
2018-04-23

  Jan Widströmer VIP
Ordsymfoniskt
2018-04-23

  Niliboy
Ett tag trodde jag tidvattnet skulle ta dig, me du forsätter resan den magiska
Å simmar ut i havet!
Tänk ändå att du har
Den gåvan att leva ut en fantastisk fantasi
Å fabulerande konst. Du behåller greppet
Om jag får läsa två gånger! Bless!
2018-04-23

    ej medlem längre
måste vara en romantisk upplevelse.
2018-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge