Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förrädaren

 

Mitt immunförsvar har missförstått
sitt syfte

Udden riktas inåt
och inga organ går säkra

Nu har jag nått gränsen
för vad en människa ska
behöva utstå

Har anmält Förrädaren till
immunförsvarsombudsmannen

Mina luftrör är som trasiga
dammsugarslangar och
forskarna förstår fortfarande
inte varför processerna pågår




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 316 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-04-21 01:34

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dessa autoimmuna sjukdomar är jobbiga. Hoppas att diktaren finner lindring
2018-04-21

  KattenKin VIP
Tråkigt när det egna försvaret går till självangrepp, verkligen som en förrädare.
Du skriver så bra.
2018-04-21

  Viksten
Det hjälper tyvärr inte i mitt fall
Har flera kroniska sjukdomar
Annars är dina råd goda
2018-04-21

  Ess VIP
testa att helt sluta med gluten - allt gluten, även vetstärkelse! - och allt mjölkprotein
2018-04-21

    ej medlem längre
Ja detta är märkligt att immunförsvaret angriper... även min erfarenhet.
2018-04-21

  Viksten
Det är en uppgörelse med ett immunförsvar som missförstått sin uppgift och går mot
kroppens egna organ
Så är fallet för oerhört många sjukdomar
Slutraderna beskriver min komplikation
,trachebroncomalacia, som
gör mina luftrör porösa och bräckliga

2018-04-21

  Kungskobran VIP
Försvaret borde omvandlas till krig.
2018-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten