Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en lördag morron


vovvens mat

vi lastar
bur efter bur
tomas står på däck
sätter pusslet
som ska i

jag står på land
kollar och agnar
lindragaren
tar ombord länkrepen

över skogsbrynet
försöker kråkorna
jaga bort två två ormvråkar

vinden ökar
sjön går vit
vi går ändå
vovven tittar missnöjt
det här är inte
hans grej
att kana över däck
på en rullande båt

det är inte
min heller
men jag betalar
vovvens mat




Fri vers av tom boreland
Läst 305 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-21 01:35

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Stora svårigheter med blåst, speciellt på en båt och en hund som inte får fäste någonstans......bra kämpat!
2018-04-21
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland