Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kamel

En kamel
kan aldrig gå fel
blir vägen för lång
känner man djuret
på stanken och ullen
och tanken är alltid
full den
han går passgång
inga problem med tullen
han bär bergen
och vattnen
med sig på ryggen
därför håller han färgen
ger sig aldrig
beter sig som var
han en trygg en
som läst alla läxor
som far
över jorden
och kan alla orden
om allt som växer
och frodas
kan smaka
av det som är godast
och ser sig aldrig tillbaka
han kanske kan hitta
sin älskogs fröken
och blivande maka
då visar sig hans inre liv
va en veritabel öken
utan vare sig mening
eller tidsfördriv
av kärlek
har han inte sett röken
går omkring i hetta
som en kall potatis
i tron på att finna
den rätta
söker han kvinna
i förening
med snart sagt allt
som är nästan gratis
från peppar och salt
luft och sand
och ibland
av den tomhet
som blir kvar
efter gråt
av den skalade löken
han lever och bär sig åt
i låtsad fromhet
har inga stora krav
på livet
men längtar
nyfiken
det är givet
så han kunde gå av
på mitten
tar inte chansen
att vifta på svansen
besviken
på senaste ritten
bär han på ryggen
all världens hav
i Saharaöken
men träd in i dansen
går själv törstig fram
utan vare sig träd
sav eller stam
på det blir inte ens
människor mätta
men han vill gärna
stanna en stund
märkvärdigt låtsasvis
grymta och låtsas förstå
utan att låtsas puckla på
nån enveten gris
och berätta
att jorden är låtsasrund
och låtsas leva frisk och sund
som en riktig låtsasvärldsstjärna
i ett låtsasparadis
under denna
enkla devis
en kamel
kan aldrig gå fel




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 318 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-21 09:45



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Alltså, vilket häftigt ordflöde med sting i varje ord och mening!
2018-04-21

    Sefarge VIP
I sanning en betänkanvärd
Djuppucklad skrivelse!
:)

2018-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren