Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kampen för att överleva


vinter

behövde inte
tända spisen i morse
värmen har kommit
i varje fall i naturen
den inre är som vanligt
mer diskutabel

vitsipporna
runt traktorn
tittar på mig
snart ska den igång

veden runt brunnen
ska dras fram
tunet framför huset
har grönskat dom
sista dagarna

kräftburarna går i sjön
de första kräftorna
är kokta
en intensiv tid börjar
för att överleva
vintern




Fri vers av tom boreland
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-21 10:56

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Slitsamt att få allt gå runt....
2018-04-21
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland