Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den Lundellsiska våren


Lundellsiska våren sveper åter ner som en
välkommen gäst. Till min och nördars glädje
har dubbelheten Skisser landat. Åter tar kritisören
Lundell tempen på samhällsbyket samtidigt som
han frambringar tankar om frihet och existens-
berättigande. Och snart tar även hans storartade
väsen till bok, i form av verket Vardagar, mark.
Kan det bli bättre?

Alltid med närhetens imma på rutan eller ”Imma på
spegeln” som också en av låtarna betitlas.
”Imma på spegeln, ingenting ser han,
pansar och rustningar nu faller dom av”
med inristade a-moll ackord.

”Lovisastorm” är dock pärlan som i stort sett dagligen
rullar in i min tillvaro. Denna akustiskt bestyckade
missil förmår liksom de övriga alstren att återskapa
60-talets protesttrubadurtradition med endast eget
gitarrkomp. Från ”själen ville lyfta, flyga, men buren
förblev stängd och trång” till ”blås bort hunger,
blås bort törst” går ett hopp och ”det som ska börja
på nytt, kan lika gärna börja här” avslutar.




Övriga genrer (Kåseri) av BenGust VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-21 14:27



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
"Närhetens imma", ord som fastnade
2018-04-21

  Larz Gustafsson VIP
Ser fram emot "Vardagar".
Anser dock att han plattor blev sämre efter "Längre inåt landet" - ett mästerverk.
2018-04-21
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP