Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Näverlur

Hon blåste
i näverlur
med ett säreget
läte

hon satt
i orkesterns
baksäte

trots alienerade
leenden
bortvända stela

höll hon fast
vid sitt eget sätt
att spela

uthärdade
falska toner
och beteenden

iakttog sin
utveckling genom
alla skeenden

när alla bönade
och bad
spela riktig trumpet

fick alla ett eget svar
jag vet
vad du vill

att tiden
ska stå still
och domdera
över allt och alla

då återstår
inget mera
än att lyda
och befalla

men då är redan
alla instrumenten
kalla

vilken lur du än
må spela
klaviatur eller fela

ditt inre instrument
kan ingen lura
att låta som alla andra

idén med en orkester
är att komplettera
varandra

gillar du inte
näverlur
vilken otur
ta semester

sluta tjura
spela solo
eller byt
orkester




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-04-22 06:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren