Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Surt regn


cocktail av svavel och

koldioxid drinken för oss

i vår upplysta tid


att skogstjärnar växer

igen av sig själv

tillhör krasst framstegens

finstilta rad


det glesnar i kronan

på ekar, bok, gran

en champinjon skyggar

som natten för dan


talltitans elegi över

sin häckningsplats öde

alla små insekters krypin


klorofyll hos lavar mosstäcken

bryts ner grönalger tycks

trivas i vimlet allt mer


att dödskyssen ges

av en vän kärleksört

kan fjäril Apollo ej

förstå sig uppå


det faller surt regn över

kullar och slätt

vi bygger för storm

men det håller ej tätt


från storskogen hörs stämmor

köras om mångfaldens rike

mot enfaldens svält




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-22 14:05



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Surregnade allvarsord
om vår älskade jord.
2020-09-19

  Elaine.S VIP
Vi har fått så många gåvor på vår jord... men, vad gör vi med dem. Dina ord lyser viktiga och man vill aldrig att det ska bli försent...Tack för läsning som blir en påminnelse och som väcker tankar.
2018-04-27

    Sefarge VIP
Belysande o behjärtansvärt
innerligt Skriftat! Att besjunga
naturens lov,innan det blir försent!

2018-04-22

    Sefarge VIP
Belysande o behjärtansvärt
innerligt Skriftat! Att besjunga
naturens lov,innan det blir försent!

2018-04-22
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP