Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förkränkningskassan


Teskedsgumman

ref:
missbrukad lojalitet
fick dom liten som en tesked
Göta-Petter! Göta-Petter!

utbrändhet är ingen lek
ja det kan kännas sjukt skevt
Göta-Petter! Göta-Petter!

vers:
insjuknad och mer
gick hon dit som deras elev
utan att höra kvitter
återlämning utan kvitto

förkränkningskassan
ratade hennes mående
för klirr i kassan
till en opolitiker

folk mår jävligt kassa
inte som staten lovade
Göta-Petter!
Göta-Petter!

vad många teskedsgummor och gubbar
som inte orkar helt med
i dessa mörka tunnlar
utan ljus i slutet

helt skevt
så låt oss växa nu ej snubbla
som sjuka djur i diket
växa av texten
njut nu av lyriken
sol och gröna växter

brygga:
Göta-Petter!
inte längre liten
Göta-Petter!
låt oss växa bort från skiten




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Sebastian A.K Hagman Sundström Lejonsjäl
Läst 1318 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-22 14:39



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
applåder bra skrivet om något allvarligt!
2018-07-12

    Sefarge VIP
Bra skapelseskriftat!
Mitt i all sliten
Och den mänskliga misären
Gror och blommar det
Direkt ur skiten!
:)

2018-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Sebastian A.K Hagman Sundström Lejonsjäl
Sebastian A.K Hagman Sundström Lejonsjäl