Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmen om änglar



Av alla som vet
hånfullt förnekad,
ändå -

drömmen om änglar
faller mig in,
inte i sömnen
men i den obarmhärtiga
vakan,
i ökengråt
som vore jag döende
med all saknad.

Där i tomrummet
inuti mitt vara
står som oväntat besök
en himmelsk skara -

av alla som vet,
hånfullt förnekad -

men ändå att ta mig till vara
och att bygga bärande broar,

så faller drömmen
som vore den verklig
mig
in.









Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-04-22 14:57



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja att leva är icke en dans på rosor att drömma kan vara som att gå på kaktusar och glödande kol samtidigt... Dina ord föder tankar om många aspekter av livet...
2018-05-16

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker dröm, inlevelsefullt formulerad.
2018-04-24

  Bo Himmelsbåge
Mycket vacker och tänkvärd text,
om vakendrömmar och änglar...
Ofta hånfullt förnekade...
men i krisen, ensamheten, smärtan...
kan de växa fram och bli verkliga varma famnar och stöttepelare att söka tröst hos och ömsint skydd...
För att sedan falla in i drömmen igen
och bygga ett rede i hjärta varma rum, till de behövs igen...

Tack!
2018-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP