Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
repris från 2014


www.himlen.se

Vemodet läser nyheter på Himlens hemsida. Att våren är på väg. Att ljuset kommer tassande i morgonstund. Med soluppgången rodnande efter sig.

Att skogen tar av sig vinterrocken. Börjar sy vårkläder. Och gräsmattan behöver stövlar för att inte bli blöt om fötterna.

På Familjesidan står en hälsning från Lillebror. Han skriver att han har lugn och ro. Inga smärtor mer. Och att bostaden är fin.

Bara goda nyheter!

Glädjen skuttar runt i Vemodet. Som börjar tänka på att spela kula. Hoppa hopprep. Rocka rockring runt lilla midjan.

Hjärtat tänder brasor. Smeker värmen med lystna händer. Börjar klä av sig lager efter lager. Känner sig som pånyttfött.

Kroppen sjunger vårsång i dur. Ser bilder på älskogslekar i björkklädda salar på mossans mjuka kuddar. Vitsippor som böjer sina huvuden i blygsel för ohämmad lust.

Jag går och tar en tupplur, tänker Vemodet. Det har varit en ansträngande tid. Döden som var på besök. Men vände om. Det var inte dags ännu. Höst och vinter i mörker. Som satt sig i sinnet. Det frestar på. Men nu kommer ljusare tider!




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-04-23 17:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så inspirerande med Himlens hemsida som med sina goda nyheter får Vemodet att sväva ut i ljuva fantasier! Din text lyser upp min morgon.
2018-04-24

  Feliaxel VIP
Våren är verkligen livgivande
2018-04-23

  DavidM VIP
Årstiderna, känslorna och tankarna de ger, finstämd och precis prosa att ta del av.
2018-04-23

  Marita Ohlquist VIP
Befriande när mörkrets vemod lägger sig till ro och man kan njuta av ljusare tider!
2018-04-23

    ej medlem längre
Läser och fastnar i känslorna som talar om vemod...men det är så vackert!
2018-04-23

  ULJO
Detta vemod, kamp om att nå de ljusa stroferna. Våren har sina sidor.
2018-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP