Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÄRLDEN IDAG

 

Hur kan världen

vara så vacker?

 

när våren klär sig

i ljusgrön pastell

 

vasstrån speglar sig

i lugnvattnets yta

 

solen skiner som

en väckelsepredikant

 

himlen är försommarblå

med vita bomullstussar

 

fåglarna snor in och ut

ur sina holkar

 

humledrottningen

letar ny bostad

 

det är bråda dagar nu

 

hur kan världen

vara så vacker?

 

när den är sjuk

skamlös och girig

 

krigen är legio

i religionens

eller oljans namn

 

oskyldiga dödas

och bomber fälls

över hemmen

 

barnen står

i ruiner av livet

med gamla ögon

 

svälten går bredvid

med uppsvullna magar

skriker efter mat

 

politiker bjuder

på valfläsk

med skämd smak

 

visar maktens

alla ansikten

fallna fasader

 

hur kan världen

vara så vacker ?




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-04-24 16:40



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra om de stora kontraster vi upplever nuförtiden.
2018-04-25

  Anya VIP
Tycker om dubbelheten här. Bra frågeställning. Faller särskilt för:
"solen skiner som
en väckelsepredikant"

Talande.
2018-04-25

    ej medlem längre
Ja världen är ofattbart vacker. Det är synd att vi människor fördärvar den.
2018-04-25

  Feliaxel VIP
Tänkvärt om vår värld
2018-04-24

  Solstrale VIP
Det frågar man sig dagligen, så det är värdefullt att runga ut orden i etern! Bra!
2018-04-24

  Poeten Salvador VIP
Du valde rätt form, här passar en fråga
2018-04-24

    ej medlem längre
Håller helt med Thu - precis vad jag skulle vilja säga!
2018-04-24

  Rise Little One
Världen är så vacker men människor gör den eländigt!
2018-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP