Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skilda sovrum


– Lydia, du har aldrig släppt nån inpå livet. Du och ditt har
alltid varit en stängd teater. Bara mimik och tomma gester.
Så kom inte och beklaga dig om du finner det hela allt
utom trösterikt.
– Men Petra, du misstar dig. Jag kom inte hit för att hulka
fram nåt sorts medlidande. Nej, för allt i världen.
Tänkte bara att söndagar är du fri från världsliga plikter.
– Åja, var lagom högtidlig du. Det har du ingenting för.
Ska säga dig som det är. Genom att du inte uppfostrat barn
och varit som vi andra slarvers, står du liksom utanför.
Har du glömt sången ”du ska göra som Svenssons gör, om
du gör nåt alls”. Att avvika är att per automatik sälla sig till
främlingsskaran. Så som man ligger blir man ihågkommen.
Skulle du inte allti ha bunkrat in dig skulle du varit mitt
uppe i smöret. Hade kärarna fått se glipan och lite
åtsittande kjoltyg hade dom kommit fluktande på stört.
– Men vaddå, lottlös har jag inte blivit, kontrade Lydia
upprört.
– Ska du kalla den tjofesen för karl va? Han som går på
Viagra och inte längre får upp den.
– Tycker du är taskig. Han rår ju inte för…
–Rår inte för, va. Ambjörn är född stofil och har inte
bemödat sig att ge dig riktig tillfredställelse. De få gångar
ni flöjtat, går väl att räkna på fingrarna.
– Men det kan du inte veta. Du kommer med lösa
antaganden. Tidigt bestämde vi barnfritt. Istället
fick vi härliga dagar på playan och på de mest
svårupptänkliga ställen. Han som jobbade med
konstruktion ville ju se broupphängningar,
hastighetståg och muttrarna på Eiffeltornet.
– Nä Lydia, gud så tråkigt! Du menar väl inte att du som
kvinna fått ut nåt vettigt av de. Var satt paraplydrinkarna?
Inte då i era magar. Och var sov ni? Inte då tillsammans?
– Petra, no vet du väl att Ambjörn inte dricker. Han håller
sig bara till pipan. Och vi sov i egna sängar.
Inte som hemma, men ändå.
– Men du var inte musen som röt och inte heller musen
som pep. Bara ett mähä som följde John. Klart man inte
då får utlopp för hela sin libido.

Just då kom Petras 10-åriga dotter in i vardagsrummet.

– Mamma, ska ni sitta här hela kvällen? Pappa har redan
gått in till sig och sover nog. Ska du inte gå in till dig,
mamma? Och vad betyder libido?
– Sanne, sa Petra kraxande. Det är energi eller begär som
finns i både män och kvinnor. Gå nu och lägg dig.
Du ska upp klockan sju.
– Petra, va. Ligger ni i skilda sovrum?

Petra tycktes långt borta och svarade inte direkt.

– Jo, Lydia, du vet hur Egon snarkar. Man får inte en
blund i ögonen.
– Vaddå snarkar? Det har du aldri sagt nåt om.
– Lydia, klockan är redan 22.15. Det där får vi fortsätta
en annan gång, sa Petra, en aning frånvarande.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av BenGust VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-04-22 17:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP