Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyårsbön stilla förmedlad av en sökande själ som undrar alltmer över livets makt och gåva att mena mig väl ... - Publicerad här tidigare i januari 2008


Dröj kvar en stund med mig

Låt mig få leva
och uppleva
livet
så som jag vet
att det skulle kunna
vara mig givet

Låt verkligheten
mig ännu en gång förunna
den realitet
som jag vet
genom tidigare erfarenhet
skulle kunna vara
en utifrån livets källa
av den allra vackraste kärlek
fullkomnad, förkunnad
och uppenbarad
inför oändligheten
som det enda i livet
vi behöver försvara
för att vi livet 
som är oss givet
ska kunna bevara

Förväntar mig ej
att min önskan
ska bli uppfylld av dig

blott bara
för en kort evighets sekund
ber jag livet
bekräfta känslan för mig

känslan som skänker mig
livsenergi nog för att
ännu en tid
orka ta strid
för att kunna stanna kvar
i ett för stunden omöjligt liv

intill dess att jag finner
ut ett alternativ till det slut
vilket allting annat oförändrat
alltför hastigt fjärmar mig
från den verklighet 
jag någonstans inom
ännu minns
inkluderar något som
alldeles underbart mycket
liknar dig
som jag vet
är ämnad för att 
fullkomna livets
innehåll och mening
för mig
tillsammans med dig
inför framtiden

Den framtid
som ej inkluderar
striden som just nu
pågår inom mig
i avsaknad av dig
den kvinna
som är det självklara
komplementet
till den man 
som är en del av mig

Det mig 
som saknar
dig vid min sida
när jag vaknar
till en ny dag
 
där du och jag
är och förblir ett vi
som utgör en outtömlig källa
av kärlek, nyfikenhet och livsenergi!

Låt mig därför
få leva
och uppleva
livet
så som jag vet
att det skulle kunna
vara mig givet

... så om än blott bara
för ännu en kort evighets sekund 
dröj kvar här hos mig en stund ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-22 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP