Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stilla funderingar - sådana som kommer till en ensam söndagskväll oavsett om man vill ... - Publicerad tidigare här i oktober 2011


Kärleken frågar inte om lov

Kärlek
är helt klart
något livsnödvändigt
som kan vara
alldeles underbart

Kärleken
lever sitt eget liv
utan att be om lov
den tar alldeles egna initiativ

Du må tycka
vad du tycka vill
liksom tiden
står kärleken
inte någonsin still

Den växer och frodas
utvecklas och rotar sig
Inte alltid där den förmodas
men nästan undantagslöst
alldeles näst intill

Kärleken 
tar inte hänsyn till ålder
kön eller monetära attribut
Tvärtom den ställer
ultimativa krav
på frihet
till att få fatta 
sina alldeles egna beslut

För kärleken gäller
inte någonsin
antingen eller
Ty även om
törsten är akut
och nöden tillsynes
krav på kompromisser ställer

Kärleken kan inte inneslutas
begränsas eller på annat sätt
låsas in eller fast
någonstans emellan
fel eller rätt

Ty intet annat än kärleken
kan döma
förlåta
och glömma

när livets outgrundligheter
tvingar kärleken bevittna
brustna hjärtan
trasas sönder av smärtan
fördold inom
bakom de tårar vi fäller

Tårar kärleken samlar upp
och i sin källa häller

En bland annat därav
outsinlig källa
till nytt liv, energi
nyfikenhet
förälskelse och passion

- det är inte en grav -

Kärleken kan ej
begravas
eftersom den ej kan dö
blott ändra sin form
bortom all vetenskaplig lag och norm

Liksom livet självt
är som årstiderna
kärlekens tårar
kan liknas vid snö
När vårsolens strålar
värmer vår kropp och själ
kärlekens källa åter
väcker liv och energi
till att ge

förälskelsen och passionen

en ny chans 
att bjuda upp kärleken till dans

En dans till tonerna av livets
underbara melodi
där insikten om livets mening
får oss att i kärlekfylld förening
se och inse
livets makt och gåva
att ge oss en ny chans
och 
att mena oss väl

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-04-22 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP